En toen was het stil..

Ook ik heb een contactberoep dus ja…ook mijn werk ligt even stil, zelfs het presenteren van een modeshow gaat niet lukken omdat we dan met te veel mensen samen zijn.

Ik heb nog werk als verkoopstyliste bij Harms Mode in Dokkum wat toch wat ritme aan mijn week geeft. Maar ook daar zie ik maar weinig klanten binnen lopen, niet dat je niet mag winkelen maar we staan nu toch wel bewuster in het leven. Bij Harms Mode volgen we natuurlijk ook alle richtlijnen van het RIVM maar de spontaniteit is er af. Ondertussen ben ik dan ook voor hun bezig om hun voorjaars collectie op FB te showen om mensen thuis wat te inspireren en zo hun zinnen wat te verzetten.

Kijk maar eens op de Facebook pagina van Harms Mode en laat me weten wat je er van vindt. Facebook Harms Mode

Ondertussen is het dan april geworden en wordt het gelukkig mooi weer. Tijd om de kledingkast op te ruimen en van winterkleding om te zetten naar voorjaars- en zomerkleding. Een opgeruimde kast (huis) geeft een opgeruimd hoofd.

Hieronder 8 tips:

1. Trek alles uit de kast

Om te beginnen: haal al je kledingstukken uit de kast en verdeel ze in categorieën. Begin met de hangende kleding en ga verder met alle opgevouwen kleding. Probeer onderscheid te maken tussen wat je vaak draagt, wat je minder vaak draagt, wat je nooit draagt en wat je vaker wilt dragen. Kijk ook naar het seizoen.

2. Sorteer op soort, kleur, lengte

Verdeel je kleding niet alleen onder in categorieën, maar sorteer ook op soort. Jeans bij jeans, jurkjes bij jurkjes, T-shirts bij T-shirts enzovoort. Wil je nog een stapje verder gaan, sorteer dan ook op kleur en lengte.

3. Stapel al je opgevouwen kleding op

Broeken, truien en T-shirts zijn makkelijk opvouwbaar en goed op te stapelen. Ook ondergoed en sokken kun je prima opvouwen. Dit scheelt ruimte en je kleding blijft langer mooi. Kleding met een dunne stof kun je het beste ophangen. Op hangers met wat breder schouders.

4. De kleding die je vaker wil dragen…

… moet je gewoon wat vaker dragen. Je hebt de kleding niet voor niets in deze categorie ingedeeld. Doe die outfits eens aan, misschien ben je er blijer mee dan een paar maanden geleden.

5. Tijd om kleding weg te gooien

‘Does it spark joy?’, is de vraag die je jezelf bij elk kledingstuk moet stellen- zegt opruimgoeroe Marie Kondo. Alle kleding waar je niet vrolijk van wordt, mag – of nee, móet weg. Kleding die je nooit meer draagt, kleding waar je je niet comfortabel in voelt, kapotte kleding: zonde van de kastruimte.

Alles wat je tussen de laatste drie en twaalf maanden hebt gedragen, mag op de ‘misschien’-stapel en kleding die je langer dan één jaar niet aan hebt gehad (seizoenskleren uitgezonderd) mogen weg. Misschien kun je er nog wat aan verdienen door de kleding waar in principe niks mis mee is, later te verkopen.

6. Wees eerlijk over items waar je te veel van hebt

Iedereen heeft wel zo’n item: het witte T-shirt of een blauwe bloes bijvoorbeeld. Maar wees eerlijk tegen jezelf: er zijn altijd maar één of twee favorieten, en tien look-a-likes. Waarom zou je ze allemaal bewaren? Zoek je favoriete items uit en geef de rest aan iemand die het wel kan gebruiken.

7. Berg je kleding efficiënt op

Heb je nog wat schoenendozen over? Deze kun je goed gebruiken als opbergdoos voor bijvoorbeeld sokken of ondergoed. Verder is het handig om multihangers, ladeverdelers en manden te gebruiken.

8. Schrijf mee tijdens het opruimen

Het is handig om pen en papier bij de hand te houden wanneer je je kast opruimt. Maak bijvoorbeeld een lijst van items die aan vervanging toe zijn en een lijst van items die je de komende tijd echt NIET hoeft te kopen (dat witte T-shirt bijvoorbeeld). Dat scheelt ook weer in je portemonnee.

Succes!
En gezond blijven hè ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *